autoklar

Opladning af elbil - få en refusionsaftale hos The Charger

Kom problemfrit igang med din nye elbil 

Opladning af elbil – få penge tilbage når du lader din elbil

Overvejer du at få en oplader til din elbil derhjemme
- Spar penge og få refusion for elafgiften

Hos The Charger får du alt i ladestandere og opladningsløsninger til hjemmet, til virksomheden eller ejerforeningen. Så er det slut med at besøge ladestandere på vejen, og bruge ekstra penge på tanken mens du venter.

The Charger arbejder udelukkende med faguddannet personale. De har forstand på sagerne, og ved hvordan du kan få mest mulig ud af din elbil, når du skal oplade den derhjemme.

Læs med herunder, hvor vi skal se mere på hvad du helt konkret får ud af at få en ladestander til opladning af elbilen derhjemme.

Fordele ved at få en ladestander derhjemme til opladning af elbilen

Der er flere fordele ved at få en ladestander til opladning af elbilen derhjemme. Nogle af fordelene er åbenlyse. 

For det første er der bekvemmeligheden ved at have din egen lader derhjemme. Så behøver du ikke at afbryde dine ture med at køre til opladerstationer og vente på en opladning. Ja, du kan faktisk bare oplade din elbil om natten, så du aldrig forstyrres.

Og det er jo netop også om natten, at elpriserne er på deres laveste.

Men der er flere fordele at hente endnu ved at oplade derhjemme. For rent økonomisk giver det også rigtig god mening.

Det er ikke bare fordi du betaler overpris for strømmen, du får fra ladestandere på vejen. Du kan nemlig også få penge tilbage i refusion for den strøm, du bruger derhjemme til at oplade din elbil med.

Med en oplader til elbilen derhjemme kan du få refusion for elafgiften

I Danmark betaler vi alle en elafgift for hver kWh, der kommer ud af vores stikkontakt. Elafgiften er i 2022 fastsat til 90 øre pr. kWh.

Konkret bruges elafgiften til bl.a. vedligeholdelse af det landsdækkende ledningsnet. Det er dét netværk, der skal sikre, at du altid kan få stabil strøm uden afbrydelser ud af dine stikkontakter derhjemme.

Hvis du ejer en elbil, og har en oplader til elbilen derhjemme, så har du mulighed for at få refusion for elafgiften. Konkret betyder det, at du ikke behøver at betale elafgift af den strøm, som du bruger til at oplade din elbil med.

Når du får refusion for elafgiften bliver du stadigvæk opkrævet for den samlede mængde strøm, du bruger derhjemme, af dit energiselskab. Refusionsordningen gør det dog muligt for dig at få pengene refunderet på et senere tidspunkt, hvis du søger om dem. Det kræver blot, at du kan dokumentere hvor meget strøm ud af dit samlede forbrug, som du har brugt på at lade din elbil op.

Få refusion med The Chargers særlige ladere til opladning af elbilen

Når du investerer i en lader til elbilen i hjemmet, så er det ikke ligegyldigt hvilken du får. Der er nemlig forskel på ladere – og forskellen er ikke blot i udseende eller output, men også i mere grundlæggende funktioner.

Hos The Charger kan du, mod en billig abonnementsordning på 69 kr./md., få ladere, der er særligt designede til at berettige dig til refusion. Konkret kommer disse refusionsberettigende ladere nemlig med en indbygget måler, der holder øje med hvor meget strøm du bruger til opladning af elbilen.

At holde øje med strømforbruget til opladningen på elbilen er faktisk ikke det eneste, de smarte laderbokse fra The Charger gør. Du kan nemlig også koble flere af produkterne på internettet. Så sørger de selv for at indberette dit elforbrug til opladning af elbilen – og du behøver ikke at løfte en finger.

Du kan selvfølgelig altid live følge med i hvor meget refusion du har optjent retten til via den smarte app, som er tilknyttet din ladeboks.

Ikke nok med, at The Chargers særlige ladebokse til refusion automatiserer tilbagebetalingen af elafgiften – de holder også elprisen i bund for dig. De intelligente ladebokse sørger nemlig for at lade op på de billigste tidspunkter i døgnet. Alt, du skal gøre, er blot at tilkoble laderen til bilen – så vurderer den selv hvornår elprisen er fornuftig nok til at påbegynde en automatisk opladning og refusion.

Det kommer både din pengepung og elnettet til gavn. Ved at oplade elbilen smart på denne måde belaster du nemlig elnettet mindst muligt. Ladeboksen sørger nemlig for at bruge af strømmen på de tidspunkter, hvor det øvrige pres på elnettet er i bund i forvejen.

Beregning: Så meget kan du få i refusion af elafgiften med en oplader derhjemme

Lad os prøve at tage et eksempel på hvor mange penge, du rent faktisk vil kunne få tilbage i refusion af elafgifter, hvis du har en refusionsberettigende ladeboks derhjemme.

Vi tager udgangspunkt i en Tesla Model 3, med et gennemsnitligt dagligt forbrug på 30 kWh. Dette svarer til, at du bruger ca. 40% af batteriets kapacitet i elbilen hver dag, hvilket ikke vil være ualmindeligt.

Når du tilslutter elbilen i ladeboksen om aftenen vil ladeboksen altså sørge for at smide 40 kWh på batteriet til den næste morgen. For disse 40 kWh betaler du en pris – typisk mellem 100 kr. og 150 kr., afhængigt af elpriserne. Ud af prisen, du betaler, er ca. 36 kr. elafgifter.

Refusionen af elafgifterne betyder altså, at du vil kunne få 36 kr. i refusion pr. nat, elbilen oplades. Ganger vi dette ud på alle månedens dage vil du samlet set kunne få lige over 1.000 kr. i refusion af elafgiften – hver måned.

Så nemt er det af få opladning af elbil derhjemme

Mange sidder måske tilbage og tænker, at det er for omfattende at få installeret en ladeboks til hjemmet. At det enten er for dyrt, eller at det jo ikke er noget, du kan finde ud af.

Faktum er blot, at det hverken er for dyrt eller for svært. Til gengæld er det langt det mest fornuftige tiltag, du kan lave i hjemmet, hvis du ejer en elbil.

Ved at få installeret en ladeboks i hjemmet til din elbil har du hurtigt muligheden for at tjene boksen hjem igen i rene besparelser. Det koster nemlig i langt de fleste tilfælde mere at lade elbilen op på vejen end det gør at få den ladet op i hjemmet.

For det andet vil du altid, med en ladeboks fra The Charger, få fagprofessionelle ud til dit hjem for at installere løsningen hos dig. Du skal altså ikke selv til at stå og bakse med noget, der potentielt ville kunne være farligt for dig.

Hop ind på The Chargers hjemmeside i dag, og se dig om blandt de ladebokse, de har i deres udvalg. Der er garanteret også noget, der både passer æstetisk ind der hvor du har din elbil, og som matcher det behov, du har for opladning af elbilen.

BILLIG BILFORSIKRING hos UNDO

Få 2 måneders gratis bilforsikring i dag med rabatkoden: SUB201